Kantelbare daklamellen gaan vloeiend over in zonwering boven de inkom
Sunshield Unieke Louvers

Kantelbare daklamellen gaan vloeiend over in zonwering boven de inkom

. Bij de ingang is een combinatie van twee lamellensystemen geplaatst. De eerste indruk is dat de lichtstraat op het dak naadloos overgaat in het systeem voor het bovenlicht van de voordeur.

Delen:

Aluminium louvers zijn beschikbaar in verschillende breedtes, van 75 tot 155 millimeter. In principe geldt, hoe breder de lamel, hoe meer doorkijk tussen de lamellen als ze helemaal open staan.

Kijken we naar het profiel van de louvers, dan onderscheiden we drie variaties; convex, vlak en met een gleuf. Deze laatste variant wordt vaak gebruikt in combinatie met borstels die de kier tussen het gebouw en de lamellen bedekken. Handig voor wie bij daglicht moeten kunnen slapen.

In het Noord-Brabantse dorp Berkel-Enschot is een vrijstaande woning voorzien van dergelijke louvers. Deze zijn van het type 107-E, hier zonder borstels. De bewoners vonden deze lamel gewoon het mooiste, een argumentatie waar je geen speld tussen krijgt.

De entree van de villa ligt op het zuiden. Bij de ingang is een combinatie van twee lamellensystemen geplaatst. De eerste indruk is dat de lichtstraat op het dak naadloos overgaat in het systeem voor het bovenlicht van de voordeur. Bij een nadere inspectie zie je dat het twee afzonderlijke systemen zijn.

Het daklicht heeft de vorm van een staande rechthoek. Het lamellensysteem direct boven de voordeur is net breed als de louvers op het dak, maar slechts 64 centimeter hoog. Dit heeft dus de vorm van een liggende rechthoek.

Op de eerste verdieping is ook een slaapkamerraam op het oosten voorzien van een lamellensysteem. Dit begint onderaan als een rechthoek, maar gaat na een meter verder in een driehoekige vorm. De louvers eindigen met een punt in de nok van het dak.

De 107-E louver heeft een breedte van 107 mm en een stapgrootte van 90 mm. Wanneer de lamellen helemaal geopend zijn, heb je 9 centimeter zicht tussen de lamellen. Deze ruimte biedt volop toegang voor daglicht en een geweldige doorkijk.

De lamellen van het systeem boven de voordeur staan in een vaste hoek van 45 graden. De lamellen op het dak en van het slaapkamerraam worden aangedreven door een elektromotor. Het openen en sluiten van deze louvers gebeurt centraal via domotica.

Contactinformatie

Stuur ons een bericht

Scroll naar top