Hoe houden we het ’s zomers leefbaar in huis?
SUNSHIELD Unieke Louvers

Hoe houden we het ’s zomers leefbaar in huis?

Perioden met zon zijn tegenwoordig vaak kort en krachtig. In de zomer loopt het kwik snel op naar tropische temperaturen. Zelfs in het voor- en najaar zijn zomerse dagen geen uitzondering. In huis willen we een prettige leefomgeving. Hoe bereiken we dat?

Delen:

Louvers, horizontale buitenlamellen, bieden uitkomst. Staat de zon hoog dan blokkeren louvers zonnestralen, zelfs als deze open staan. Zo behoud je daglicht en een uitzicht. Bovendien hoeft de airco niet aan, of kan een standje lager. Wat weer goed is voor portemonnee en milieu.

Lamellen aan de gevel zijn een vorm van architecturale zonwering. Ze worden vaak al tijdens het ontwerpproces door de architect meegenomen en maken dan integraal deel uit van het design. Lamellensystemen kunnen ook later, na de oplevering van het huis, worden geïnstalleerd.

Kantelbaar in elke vorm

Louver systemen zijn verkrijgbaar in elke gewenste kleur. Je hebt de keuze tussen coaten of anodiseren. Vaak wordt gekozen voor dezelfde RAL-kleur als de kozijnen. Soms wordt een contrasterende kleur gekozen. Het is jouw woning, zeg het maar.

Topgevelramen van moderne huizen zijn vaak gevelwijd, Ze zijn hebben de vorm van een driehoek, trapezium of een ander soort veelhoek. Ook voor dergelijke ramen zijn kantelbare lamellen beschikbaar. Geen enkel probleem.

Moderne schuurwoning

Een mooi voorbeeld is deze woning in het Papekop (NL). Hier is, in samenwerking met Arco Architecten Bna, een stijlvolle schuurwoning voorzien van twee louver systemen.

De hele zuidwestgevel is van glas en heeft een oppervlakte van 34 m2. Het raam op de begane grond is voorzien van een rechthoekig lamellensysteem. Op de bovenverdieping begint het lamellensysteem als een rechthoek, maar gaat al snel over in een driehoekige vorm.

De zonwering is verdeeld over twee systemen, elk met een eigen motor. Dat gaat hier met een afstandsbediening. De aluminium componenten zijn gecoat in RAL 9004, signaalzwart. De kunststof onderdelen zijn uitgevoerd in zwart.

De bewoners hebben gekozen voor de 96-E lamel. Een louver met een moderne, strakke vormgeving en een breedte is 96 mm. Als de lamellen helemaal open staan, is de doorkijk tussen de lamellen 90 mm. De bewoners kunnen dus blijven genieten van het landelijke panorama.

Contactinformatie

Stuur ons een bericht

Scroll naar top