Atlantis lamellendak, perfect houten constructies
Sunshield Unieke Louvers

Atlantis lamellendak, perfect voor houten constructies

Ook op een terras kun je zonlicht en -warmte reguleren, met een lamellendak. Zet de lamellen overeind en geef de zon vrij spel. Liever wat schaduw? Sluit de louvers en je zit lekker beschermd. Een volledig gesloten lamellenoverkapping is zelfs waterdicht!

Delen:

Bij louver daken heb je volop keuze. Een lamellendak kan worden ingebouwd in een overstek. Of aan een kant aanleunen tegen j e huis en aan de andere kant op poten staan. Liever een overkapping die geheel op eigen benen staat? Ook dat kan. En dan is er nog de Rectini waarvan het dak opent als een cabrio.

In een tuin in het Noord-Brabantse Gemert-Bakel (NL) is een Atlantis lamellendak geplaatst. Een bijzonder kenmerk van het Atlantis louver dak is dat het op een houten constructie wordt geplaatst.

De klant mag deze constructie in eigen beheer maken of laten maken. Het mag dus een bestaande constructie zijn. Voor het beste resultaat is overleg vooraf wel aanbevolen. Een adviseur geeft dan graag wat tips voor de realisatie van het houten bouwwerk zodat het dak straks naadloos aansluit.

Louver daken zijn altijd maatwerk en dus uniek. Dit Atlantis dak is 4100 mm breed en 3600 mm diep. De motor is mooi in het midden geplaatst. Met een afstandsbediening bepaal je vanuit een gemakkelijke stoel zelf hoeveel zonlicht en -warmte je toelaat. Dat gaat traploos.

Met volledig gesloten louvers is het Atlantis lamellendak waterdicht. De 117-E lamellen vallen namelijk niet alleen over elkaar, maar ook in elkaar. Zo ontstaat er een waterdichte oppervlakte.

Door het verloop van 1 centimeter per strekkende meter, loopt het hemelwater naar een kant van de overkapping. Daar wordt het regenwater opgevangen in een goot en vervolgens afgevoerd. Dus geen angst voor een koude douche wanneer je de tuin inloopt.

De lamellen liggen op horizontale dragers. Hier is energiezuinige ledverlichting in verwerkt. Met deze sfeervolle verlichting is het ’s avonds heerlijk natafelen in de tuin. De aluminiumcomponenten zijn gecoat in RAL 7021, met een matte uitstraling. De kunststof onderdelen zijn uitgevoerd in zwart.

De lichte kleur van de dikke houten balken van de constructie en het bijna zwarte dak vormen een stoer koppel dat in een landelijke omgeving op zijn plek is.

Contactinformatie

Stuur ons een bericht

Scroll naar top